Βάζοντας το χρώμα στο παιχνίδι: η Έκδοση ColorVision για την BMW Σειρά 1 και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé.

Μόναχο. Η εισαγωγή δύο νέων και διακριτών χαρακτήρων μοντέλου, πρόκειται να προσφέρει το ιδανικό εισιτήριο εισόδου στον κόσμο της μάρκας BMW. Η BMW Σειρά 1 και η BMW Σειρά 2 Gran Coupé φέρνουν τη γνώριμη οδηγική απόλαυση BMW στην πολυτελή compact κατηγορία, και τώρα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με οπτικά χαρακτηριστικά που μαγνητίζουν ακόμα περισσότερο το μάτι. Το νέο πακέτο Edition ColorVision εισάγει στοχευμένες αναβαθμίσεις για τη σπορ γοητεία και των δύο μοντέλων, τόσο σε επίπεδο χαρακτηριστικών οδήγησης όσο και εμφάνισης. Το πακέτο βασίζεται στα χαρακτηριστικά εξοπλισμού των αντίστοιχων μοντέλων M Sport και περιλαμβάνει προσθήκες όπως ένα μεταλλικό φινίρισμα και μια αποκλειστική, δίχρωμη δερμάτινη ταπετσαρία. Η Έκδοση ColorVision θα διατίθεται για την BMW Σειρά 1 και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé από τον Ιούλιο του 2022.

Με αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού, η Έκδοση ColorVision αναδεικνύει με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο τα αμίμητα χαρακτηριστικά της BMW Σειράς 1 και της BMW Σειράς 2 Gran Coupé – την κομψή, σπορ εξωτερική σχεδίαση, την ευέλικτη συμπεριφορά και την εκλεπτυσμένη, πολυτελή ατμόσφαιρα του εσωτερικού τους. Ο ζωηρός χαρακτήρας των δύο μοντέλων εστιάζει στην οδηγική απόλαυση και αυτό τονίζεται ξεκάθαρα από τα χαρακτηριστικά των M Sport προδιαγραφών. Μία μεγάλη εισαγωγή αέρα τριών τμημάτων που είναι χαμηλά τοποθετημένη στην εμπρός ποδιά, ένας σκούρος διαχύτης, οι κάθετα διαταγμένοι αεραγωγοί στον πίσω προφυλακτήρα και το M High-gloss Shadowline δημιουργούν μία δυναμική συνολική εμφάνιση. Οι ζάντες ελαφρού κράματος Μ 18 ιντσών σε σχέδιο ακτινών Y και το δίχρωμο φινίρισμα Black/Silver που διατίθενται αποκλειστικά για τις ειδικές εκδόσεις, προσθέτουν μία ακόμα αποκλειστική πινελιά.

Επίσης, τα σήματα BMW M 50 Jahre διατίθενται κατόπιν παραγγελίας για το καπό, το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ και τις πλήμνες των τροχών ως μία επιλογή χωρίς επιπλέον χρέωση, ενώ η ανάρτηση M Sport με μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm και το σπορ σύστημα διεύθυνσης M, βελτιστοποιούν τις δυναμικές δυνατότητες της BMW Σειράς 1 και της BMW Σειράς 2 Gran Coupé.

Όπως και τα μοντέλα M Sport, η Έκδοση ColorVision διαθέτει επίσης ένα μεταλλικό φινίρισμα. Οκτώ εκφραστικές εξωτερικές αποχρώσεις διατίθενται για την BMW Σειρά 1 και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé. Επιπλέον, χρώματα της BMW Individual διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, μεταξύ των οποίων και το ματ μεταλλικό φινίρισμα Frozen Pure Grey. Στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, όπου κατασκευάζονται η BMW Σειρά 1 και η BMW Σειρά 2 Series Gran Coupé, οι ειδικές εκδόσεις μπορούν επίσης να βάφονται σε μία από τις πολύ ξεχωριστές 50 αποχρώσεις BMW M. Αποχρώσεις που προσδίδουν ξεχωριστό στιλ και έχουν γράψει ιστορία, όπως το Dakar Yellow, το Daytona Violet και το Macao Blue, έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο για την 50ή επέτειο της BMW M GmbH.

Οι ειδικές εκδόσεις βάζουν το χρώμα στο παιχνίδι και στο εσωτερικό. Ένα αποκλειστικό στοιχείο των προδιαγραφών τους είναι η δίχρωμη δερμάτινη ταπετσαρία Dakota, που μπορεί να επιλέγεται στους χρωματικούς συνδυασμούς Black/Magma Red και Black/White προσθέτοντας ένα κεντητό λογότυπο “Edition” και συνδυάζεται με καθίσματα M Sport για τον οδηγό και το συνοδηγό. Τα καθίσματα αυτά φέρουν ενσωματωμένα προσκέφαλα, ψηλότερα πλαϊνά τμήματα βάσης και φαρδύτερα πλάτης, για την υποστήριξη ενός δυναμικού στυλ οδήγησης. Το δερμάτινο τιμόνι M με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, η ανθρακί επένδυση οροφής, τα πεντάλ Μ από ανοξείδωτο ατσάλι και το υποπόδιο Μ του οδηγού, ενισχύουν τη σπορ γοητεία του εσωτερικού των ειδικών εκδόσεων. Το πακέτο Light με ατμοσφαιρικό φωτισμό και πατάκια με ειδικό το ρέλι αποτελούν επίσης τμήμα της Έκδοσης ColorVision, όπως και οι αποκλειστικές λωρίδες καλύμματος στα μαρσπιέ με σχέδιο πλέγματος που κοσμούνται από την επιγραφή “Edition”.

Η Έκδοση ColorVision διατίθεται για όλες τις εκδόσεις κινητήρων της BMW Σειράς 1 και BMW Σειράς 2 Gran Coupé με εξαίρεση την BMW 128ti (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,4 – 6,8 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 170 – 156 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές κατά NEDC: -). Το compact πεντάθυρο μοντέλο διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις μονάδες diesel, ενώ το τετράθυρο Coupé προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες. Επιπρόσθετα, η κορυφαία BMW M135i xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,0 – 7,4 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 180 – 167 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές κατά NEDC: -) και η BMW M235i xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,8 – 7,2 l/100 στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 175 – 162 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές κατά NEDC: -) διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας, σε Έκδοση ColorVision. Σε αυτή τη διαμόρφωση, συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του τετρακύλινδρου κινητήρα των 225 kW/306 hp, ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης και την ειδική για το μοντέλο τεχνολογία πλαισίου – συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πέδησης M Sport, του συστήματος περιορισμού ολίσθησης των τροχών ARB και του μηχανικού μπλοκέ διαφορικού στον εμπρός άξονα – με τα αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της νέας ειδικής έκδοσης.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

BMW M135i xDrive
Fuel consumption, combined: 8.0 – 7.4 l/100 km [35.3 – 38.2 mpg imp] in the WLTP cycle; CO2 emissions, combined: 180 – 167 g/km in the WLTP cycle; figures accorting to NEDC: – )

BMW M235i xDrive Gran Coupé
Fuel consumption, combined: 7.8 – 7.2 l/100 km [36.2 – 39.2mpg imp] in the WLTP cycle; CO2 emissions, combined: 175 – 162 g/km in the WLTP cycle; figures accorting to NEDC: – )

ΠΗΓΗ: BMW.gr