Αύριο η σύσκεψη στο δημαρχείο του Τορίνο για τη Eurovision 2022!

Πηγή: palazzomadamatorino.it

Ο δήμαρχος του Τορίνο Stefano Lo Russo θα έχει αύριο στις 10 Ιανουαρίου σύσκεψη με το σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και Μεγάλων Εκδηλώσεων Mimmo Carretta και τη σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού Rosanna Purchia, σχετικά με τη Eurovision 2022.

Το κεντρικό θέμα που θα συζητηθεί είναι η πρόοδος των προετοιμασιών ενόψει της διοργάνωσης του διαγωνισμού της Eurovision 2022. Στα πλαίσια αυτής, θα εξεταστούν διάφορα σενάρια για την ομαλή διεξαγωγή εναρμονισμένα με τις επιδημιολογικές συνθήκες που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19.

Ήδη, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η EBU εξετάζει δύο σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2022. Σίγουρη θα είναι η ύπαρξη των live-on-tape, σαν δικλείδα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Η συζήτηση για τις παράλληλες εκδηλώσεις

Εκτός από τις τρεις βραδιές του διαγωνισμού στο PalaOlimpico του Τορίνο δεν είναι υπό συζήτηση, ο δήμος του Τορίνο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη Eurovision 2022, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, χώρων αφιερωμένων σε θαυμαστές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α.

Η διοργάνωση της Eurovision εκτός από την τιμή για την πόλη συνοδεύεται επίσης και από οικονομικό όφελος και σκοπός είναι ο δείκτης ωφέλειας προς τις επιπτώσεις των όποιων μέτρων θα παρθούν να είναι θετικός. Οι διοργανωτές ελπίζουν πως η παρέλευση του παρόντος κύματος και η άνοδος της θερμοκρασίας το Μάϊο θα συμβάλλουν σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση με θετικό κοινωνικό, πολτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη του Τορίνο.

Η ζήτηση για διαμονή τις μέρες του διαγωνισμού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι χώροι φιλοξενίας είναι ήδη σχεδόν όλοι γεμάτοι, ενώ δύο χιλιάδες δωμάτια ξενοδοχείων έχουν ήδη δεσμευτεί μόνο για τις ξένες αντιπροσωπείες.

Στις 25 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών

Όπως σας αναφέραμε πρώτοι, η κλήρωση των ημιτελικών θα διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, ο χώρος που θα φιλοξενήσει την κλήρωση είναι το Palazzo Madama (κεντρική φωτογραφία άρθρου). Πρόκειται για ένα παλάτι της πόλης του Τορίνο που η κατασκευή του φτάνει στον πρώτο αιώνα π.Χ. Στη σύγχρονη μορφή του, φιλοξενεί το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης του Τορίνο.

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Eurovision 2022!

ΠΗΓΗ