Αχαΐα .. Ψάχνουν τον μεγάλο Εβραικό θησαυρό που είχαν κρύψει ΝΑΖΙ

Στην Αχαΐα πάνω από τα Αχούρια στο δρόμο προς τη Φτέρη  έχει εγκατασταθεί ολόκληρο συνεργείο προκειμένου να προχωρήσει σε μια μυστηριώδη ανασκαφή. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα protionline.gr  ομάδα ανθρώπων εχει λάβει άδεια της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, για να προχωρήσει στις ανασκαφές οι οποίες καθυστερούν υπο τον φόβο … ναρκοπεδίου! Δημοσιογράφος επισκέφτηκε το σημείο, και συνομίλησε με τους ανασκαφείς αλλά αυτοί ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Στην ερώτηση «τι ψάχνετε εδώ;», δεν απάντησαν, απλώς ρώτησαν τι ακούστηκε γι’ αυτούς επιμένοντας ότι δεν πρέπει να μαθευτεί τίποτα για την ασφάλεια τους. Επικεφαλής των ανασκαφών είναι ο Διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ. Κακούνης , ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η αρχαιολογική υπηρεσία

Το μυστήριο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού πάντα με τις ιδιες πληροφορίες στο σημείο έχει εντοπιστεί μέσω δορυφόρου αρχαίο κτίσμα που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν παλάτι κάποιου βασιλιά των αρχαίων πόλεων της περιοχής.

Όμως τι δουλειά εχει το ναρκοπέδιο στη Περιοχή ? Γνωστός κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι υπάρχει χάρτης ο οποίος έδειχνε το σημείο πάνω από τα Αχούρια ως την θέση που βρίσκεται ο θησαυρός. Ο ίδιος μαζί με άλλους τέσσερις απευθύνθηκαν σε Kαναδούς εξερευνητές που χρηματοδότησαν και την έρευνα. «Ψάχνουν για χρυσό από την Κατοχή» λένε όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τους χρυσοθήρες και κάνουν λόγο για τον θησαυρό των Εβραίων εκείνης της εποχής.

Ήταν ο διοικητής των Ναζί, Μαξ Μέρτεν που είχε κρύψει το θησαυρό σύμφωνα με το δημοσίευμα από το «Βήμα της Κυριακής» που ακολουθεί.

Ένας διαβόητος ναζί ο Μαξ Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές φυλακές σαν σήμερα το 1959. Είχε συλληφθεί τυχαία , το 1957, όταν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να εντοπίσει όπως λένε έναν εβραϊκό θησαυρό! Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το Σεπτέμβριο του 1958 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ ταξίδεψαν στην Δυτική Γερμανία για να εξασφαλίσουν πιστώσεις για έργα υποδομής και βιομηχανικές επενδύσεις καθώς και τη μεσολάβηση του καγκελάριου Αντενάουερ για την επίλυση του Κυπριακού.

Πήραν 200 εκατομμύρια μάρκα με επιτόκιο 6% (!!!) και την είσοδο εταιρειών όπως η SIEMENS στην ελληνική αγορά.

Ανάμεσα στα ανταλλάγματα ήταν και η παύση κάθε δίωξης εναντίον των ναζί εγκληματιών .Μεταξύ αυτών και ο Μαξ Μέρτεν που είχε έρθει στην Ελλάδα για “επιχειρηματικούς λόγους” και συνελήφθη το 1957. Πληροφορίες λένε ότι ο Μαξ Μέρτεν ήρθε για να ανασύρει το κρυμμένο θησαυρό του από τις ληστεμένες περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης όταν ήταν διοικητής Βορείου Ελλάδας στην Κατοχή.

Πηγή: patrasevents.gr

Translate »