Αυτοψία Ν. Ταγαρά & Ε. Λέκκα στην διώρυγα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου – Δηλώσεις & (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς συνοδευόμενος απο τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμμιο Λέκκα, προκειμένου να εκτιμήσουν εκ νέου και απο κοντα την κατάσταση στο σημείο οπου υπήρξε νέα μεγάλη κατάπτωση την Τετάρτη το πρωί.

Μετα το τέλος της επίσκεψης στο σημείο ο Υφυπουργός και Βουλευτής Κορινθίας ανέφερε:

“Πραγματοποίησα σήμερα επίσκεψη στη Διώρυγα της Κορίνθου μαζί με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διώρυγας ΑΕ, Γιώργο Ζουρλή. Διασχίσαμε με σκάφος τη Διώρυγα και είδαμε ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Πήγαμε εν πλω στο ιδιαιτέρως προβληματικό σημείο όπου γίνονται οι συνεχιζόμενες καταπτώσεις των πρανών. Ο όγκος τους είναι πολύ μεγάλος και γι΄αυτό έχει κλείσει η πρόσβαση στη Διώρυγα.

Τα κύρια ζητήματα εφεξής είναι τα ακόλουθα:

• 1ον Η ασφάλεια του χώρου όπου εξελίσσεται η κατάπτωση των πρανών

• 2ον Η ενδεδειγμένη μελέτη που θα πραγματοποιήσουν οι ειδικοί

• 3ον κατασκευή του έργου το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ

• 4ον Η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου

• 5ον Η περίφραξη της Διώρυγας για λόγους ασφαλείας, προς αποφυγήν τραγικών φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε πρόσφατα.

Ήδη, χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, μετέβη κλιμάκιο από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για να εξετάσει την κατάσταση. Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι έργο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σύμβολο αναφοράς, Και δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, το ανήγαγε σε θέμα Εθνικού Επιπέδου! Συνεχίζουμε τις ενέργειες!”