Αυτοδιοικητικά Δρώμενα – Ο Περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετρακος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του ATnews “Αυτοδιοικητικά Δρώμενα” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Βασιλείου καλεσμένος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου & πρώην Βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Ο κύριος Πετράκος μίλησε για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προβλήματα που συνεχίζουν να απασχολούν τους κατοίκους πολλών περιοχών.

O Θανάσης Πετράκος Γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας από γονείς αγρότες στις 18/11/1954. Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.


Ήταν υποψήφιος νομάρχης με το συνδυασμό «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» στις εκλογές του 1994, 1998, 2002 και 2006. Όλο αυτό το διάστημα ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», ανέπτυξε πλούσια δράση για τα προβλήματα της Μεσσηνίας.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 με το συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου .

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο του 2012 και ξανά τον Ιούνιο του 2012.
Κατά την θητεία του από το 2012 έως τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν Υπεύθυνος του Τομέα της Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και συμμετείχε επίσης στους τομείς Αγροτικής Πολιτικής και Υποδομών.
Ήταν μέλος της Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 . Ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2015 και μέλος της Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου το οποίο καταψήφισε και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια προχώρησε μαζί με τους άλλους 31 βουλευτές που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο στην ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Νεότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 20015 και εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής της Γραμματείας .