Ασπρόπυργος: Συνεχίζεται η κατάσβεση στο εργοστάσιο πλαστικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση στον Ασπρόπυργο για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στον προαύλιο εργοστασίου με πλαστικά και έχει πλέον επεκταθεί και στο εσωτερικό της αποθήκης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η ατμόσφαιρα στην οποία απελευθερώνονται από χθες στις 9.30 το βράδυ πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, με τον άνεμο να να φυσάει προς τα νότια προάστια της Αττικής.

Η φωτιά, στο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, μαίνεται καθώς καίγονται πλαστικά, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για πολύ δύσκολη περίπτωση καθώς τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά αναπτύσσουν πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο κάνοντας δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα που πραγματοποιούν ρίψεις ειδικού επιβραδυντικού αφρού που απομονώνει από το οξυγόνο την καύσιμη ύλη προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάσβεση, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Κάτοικοι της περιοχής από χθες αναρτούν βίντεο με τη φωτιά

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο: Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Επικίνδυνοι καπνοί

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

ΠΗΓΗ: ert.gr