ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ “Δείτε ποιοι διεκδικούν δικαίωμα γης μέσω της κτηματογράφησης στα Γεράνεια Ορη”

Δεν έχουν περάσει καλά καλά Δυο Μήνες απο την τεράστια Πυρκαγιά των Γερανείων που άφησε πίσω της χιλιάδες κατεστραμμένα στρέμματα γης – καμένων ζώων και περιουσιών και στο ATnews κατέφθασε μια πολύ σημαντική πληροφορία για την οποία σίγουρα θα πρέπει να λάβουν γνώση οι αρμόδιες αρχές το Υπουργείο της Χώρας και ολοι εσείς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μας απέστειλαν στην οικιστική Περιοχή ΚΟΨΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ που βρίσκεται εντός των Γερανείων στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, κατά την διάρκεια κτηματογράφησης και δήλωσης των περιουσιακών στοιχείων απο ιδιώτη, εμφανίστηκε ως εταιρος διεκδικητής Μεταλλιοκτησίας του οικοπέδου του γνωστή Ανώνυμος Εταιρία Βωξίτη σε ποσοστό 100 % .

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κορίνθιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κος Νίκος Ταγαράς σε σχετικές του δηλώσεις έπειτα από την μεγάλη Πυρκαγιά των Γερανείων είχε πεί : “Τίποτα από όσα ακούγονται περί μονάδας εξόρυξης Βωξίτη ή άδεια για να τοποθετηθούν Ανεμογεννήτριες, στα καμένα του Αλεποχωρίου και των Γερανείων δεν θα γίνει, παρά μόνο η αποκατάσταση του τοπίου με αναδασώσεις, μελέτες και αντιπλημυρικά έργα και ό,τι χρειάζεται για την προστασία του τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας.». Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ειχε ζητήσει από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα καμένα να δοθεί σε μονάδα εξόρυξης Βωξίτη ή άδεια για να τοποθετηθούν Ανεμογεννήτριες.