Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικιστών Κινέτας σχετική με τα έργα στην Πυροπαθή περιοχή

Μετα τις επιστολές-υπομνήματα,που έστειλε η Ομοσπονδία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσον αφορά την εξέλιξη των έργων ‘’τοποθέτηση κορμοδεματων και κορμοφραγματων’’στο καμένο δάσος,την περισυλλογή επικίνδυνων υλικών[αμιαντου κλπ]και την μεταφορά των κλαδεμάτων που παρέμειναν απο την κοπή των δένδρων κλπ,επισκέφτηκε στις 1/8/2019 την Κινετα 4/μελες κλιμάκιο της Δ/νσης Αναδασώσεως,με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Δ/ντρια Κα Ιωαννα Βερδη.
Το κλιμάκιο επιθεώρησε τα έργα ιδιαίτερα στις περιοχές Μαρουγκα και Γεράνεια,όπου βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ.Πολυβιου Τσιρκα,της Αντιπρόεδρου Κας Μαργαριτας Πριφτη ,της Πρόεδρου του Συλλόγου Μαρουγκας,κ Ποπης Τουσουνιδου και κατοίκων των περιοχών.
Μέτα την επιθεώρηση-επίβλεψη των έργων η Επικεφαλής μας διαβεβαίωσε,πως η εικόνα των έργων είναι σε γενικές γραμμές καλή και μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγραμματος. Επίσης πως αναφορές και καταγγελίες οι οποίες δεν ευσταθούν, παρακωλύουν την εκτέλεση των έργων και πιθανόν να εξυπηρετούν και αλλα συμφέροντα και οτι τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και εποπτεύονται συνεχώς απο την υπηρεσια. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί όταν ολοκληρωθούν τα εργα. Τόνισε πως τα έργα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα των πλημμυρών , αλλά το αμβλυνουν. Τα προβλήματα θα αντιμετωπιστουν αν γίνουν τα μεγάλα αντιπλημμυρικα έργα,της διευθέτησης των ρεμάτων.
Επίσης πως θα ειναι στην διάθεση της Ομοσπονδίας για οποια ενημέρωση χρειαστεί και να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη και περάτωση των έργων.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Translate »