Αμιγώς ηλεκτρικό που υπόσχεται άφθονη διασκεδαστική οδήγηση: το νέο 3-θυρο MINI στο χιόνι και τον πάγο.

Μόναχο. Η νέα οικογένεια MINI κάνει την προθέρμανσή της – και δείχνει να λειτουργεί άριστα στον πάγο και το χιόνι, στο τσουχτερό κρύο του Αρκτικού Κύκλου. Το νέο MINI υποβάλλεται τώρα σε δοκιμές δυναμικής οδήγησης στο κέντρο χειμερινών δοκιμών του BMW Group, στην πόλη Arjeplog, στη Σουηδία. Η νέα έκδοση του MINI είναι αμιγώς ηλεκτρική και με τις χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία, ολοκληρώνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαδικασία εξέλιξης της σειράς. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η τεχνολογία φόρτισης των πρωτοτύπων, ήδη επιδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Χιονισμένοι δρόμοι και ειδικά διαμορφωμένες περιοχές πάνω σε παγωμένες λίμνες μεταμορφώνονται σε ιδανικές πίστες δοκιμών, πάνω στις οποίες τα χαρακτηριστικά του συστήματος κίνησης, διεύθυνσης και πλαισίου μπορούν να δοκιμάζονται με υψηλή ακρίβεια, να τελειοποιούνται και να εναρμονίζονται μεταξύ τους.

Η MINI λανσάρει την πέμπτη γενιά της με το 3-θυρο MINI ως το πρώτο μοντέλο της νέας οικογένειας MINI, για μία ακόμα φορά. Με τη φιλοσοφία του οχήματος προσανατολισμένη εξ αρχής για αμιγώς ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση, η νέα έκδοση του αρχέτυπου μοντέλου έχει όλα τα προσόντα για να προσφέρει τη συναρπαστική ευελιξία MINI και τη δημιουργική χρήση χώρου, που εγγυάται αξιοσημείωτη ευρυχωρία στο εσωτερικό, από μικρό εξωτερικό αποτύπωμα.

Το νέο 3-θυρο MINI πλαισιώνεται στην οικογένεια του νέου MINI, από το διάδοχο του σημερινού MINI Countryman. Η νέα έκδοση του best-seller της πολυτελούς compact κατηγορίας θα προσφέρεται τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Φέτος, η MINI θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μελέτη ενός crossover μοντέλου για την πολυτελή μικρή κατηγορία.

«Η MINI βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και οδεύει προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Το εμβληματικό μας 3-θυρο MINI μεγιστοποιεί την εμπειρία για τους πελάτες μας μέσω μιας εξηλεκτρισμένης αίσθησης go-kart, σε συνδυασμό με ψηφιοποιημένα χαρακτηριστικά – και σαφή εστίαση στη βιωσιμότητα, με ένα ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δήλωσε η Stefanie Wurst, Επικεφαλής της μάρκας MINI.

Το νέο 3-θυρο MINI συνεχίζει με συνέπεια τη φιλοσοφία της αστικής διασκεδαστικής οδήγησης που έχει αποδειχτεί τόσο επιτυχημένη για περισσότερα από 60 χρόνια. Αυτή θα εφαρμοστεί ακόμα πιο στοχευμένα και βιώσιμα στο μέλλον, κάτι το οποίο γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στη σχεδίαση της κλασικής έκδοσης αμαξώματος. Η ηλεκτροκίνηση προσφέρει στους σχεδιαστές την ευκαιρία να σκέφτονται τελείως διαφορετικά και δημιουργεί νέα σημεία εκκίνησης για τον χαρακτηριστικό συνδυασμό εξατομικευμένου στυλ, προσοχής στη λεπτομέρεια, αίσθησης παράδοσης και πάθους για καινοτομία, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της MINI. Η σχεδίαση του νέου MINI τιμά την παράδοση της μάρκας, χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και προκαλεί έντονα συναισθήματα, σε συνδυασμό με ένα ελάχιστο αποτύπωμα.

Τα συναρπαστικά οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου 3-θυρου MINI μπορούν να βελτιστοποιηθούν στο κέντρο χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog. Με κάθε γύρο που ολοκληρώνει στο πακτωμένο χιόνι και τον πάγο, οι μηχανικοί δοκιμών μπορούν να ρυθμίζουν με ακρίβεια την άμεση ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, τα συστήματα ελέγχου για βελτιστοποίηση της πρόσφυσης, τη συμπεριφορά στις στροφές, τα χαρακτηριστικά ανάρτησης και απόσβεσης και το χαρακτήρα των συστημάτων διεύθυνσης και πέδησης. Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων κίνησης και πλαισίου επιτυγχάνει ένα ώριμο επίπεδο συνολικής αρμονίας, που θα βοηθήσει το νέο μοντέλο παραγωγής να προσφέρει με συνέπεια το χαρακτηριστικό συνδυασμό αίσθησης go-kart και οδηγικής άνεσης MINI.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro