Ακτή Ελεφαντοστού: Επιδημία δάγκειου πυρετού !

Τη ζωή σε έναν άνθρωπο επί συνόλου ένδεκα καταγεγραμμένων κρουσμάτων, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα η επιδημία δάγκειου πυρετού που πλήττει τη χώρα από τις 22 Μαρτίου όταν την ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια  έχει πλήξει κυρίως την οικονομική πρωτεύουσα το Αμπιτζάν.

Τα εννέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αμπιτζάν και δύο στις πόλεις Αντιακέ (90 χλμ. από την οικονομική πρωτεύουσα των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων) και Νταλοά (κεντροδυτικά), κατά την επιστημονική επιθεώρηση του υπουργείου Υγείας.

Η περίοδος των βροχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ευνοεί την αναπαραγωγή των κουνουπιών στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου είχε επίσης κηρυχθεί επιδημία δάγκειου πυρετού το 2019, με δύο θανάτους επί συνόλου 130 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση είχε τότε αρχίσει εκστρατεία εξάλειψης των κουνουπιών και ευαισθητοποίησης των πολιτών για να αποτραπεί η εξάπλωση αυτής της ασθένειας, που «επανεμφανίζεται» σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro