Αγωνιστική τεχνολογία για τον δρόμο: εντατικές δοκιμές με τη νέα BMW M2 στο Salzburgring.

Μόναχο. Με λίγους μήνες μόνο να απομένουν μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M2*, η τελική φάση δοκιμών στην εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων βρίσκεται στο απόγειό της. Η νέα BMW M2 προσφέρει καθαρόαιμη αγωνιστική τεχνολογία για τον δρόμο. Λόγω του αγωνιστικού του DNA, το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε εντατικές δοκιμές δυναμικής οδήγησης στο Salzburgring στην Αυστρία.

Οι δοκιμές εστίασαν στη δυναμική συμπεριφορά και το πλαίσιο και η νέα BMW M2 εντυπωσίασε με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της. Το νέο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής διαθέτει παρόμοιο επίπεδο απόδοσης με την BMW M2 CS**, το αποκλειστικό σπορ αυτοκίνητο ειδικής έκδοσης της BMW M GmbH. Η νέα BMW M2 επιτρέπει στον οδηγό να βιώσει αυτή την καθαρόαιμη αγωνιστική αίσθηση σε όλων των ειδών τις συνθήκες – ακόμα και στο όριο.

Τη ισχύ κάτω από το καπό της BMW M2 παρέχουν οι δοκιμασμένοι κινητήρες των μοντέλων M3 και M4. Οι δύο επιλογές κιβωτίων, το χειροκίνητο 6 σχέσεων και το 8-τάχυτο M Steptronic, εγγυώνται ότι η ισχύς μεταδίδεται με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης. Στη νέα BMW M2 ο σπορ χαρακτήρας ενισχύεται από το προσαρμοζόμενο πλαίσιο Μ και την πίσω κίνηση. Το ισχυρό σύστημα πέδησης προέρχεται από την M3 και την M4 και εξασφαλίζει ότι η ισχύς ελέγχεται με αβίαστο τρόπο.

Η σπορ εμφάνιση της νέας BMW M2 ολοκληρώνεται από μία επιλογή ειδικών εξοπλιστικών στοιχείων. Για παράδειγμα, μία ανθρακονημάτινη οροφή για μείωση του βάρους, μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων. Τα Μ Carbon μπάκετ καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, που επίσης διατίθενται προαιρετικά, δίνουν έμφαση στην αγωνιστική εμφάνιση της νέας BMW M2.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M2 θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, και θα ακολουθήσει το λανσάρισμα στην αγορά τον Απρίλιο του 2023.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

*Due to the prototype vehicle status, technical details like fuel consumption, CO2 emissions etc. will be communicated later this year.

** BMW M2 CS: fuel consumption combined: 10.4 – 9.4 l/100 km [27.2 – 30.1 mpg imp], CO2 emissions combined: 238 – 214 g/km.

ΠΗΓΗ: BMW.gr