ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: “Όχι” της Valentina Monetta για επιστροφή στον διαγωνισμό!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, ο Άγιος Μαρίνος θα επιλέξει τον φετινό του εκπρόσωπο μέσω εθνικού τελικού. Ωστόσο, μια παλιά γνώριμη του διαγωνισμού, η Valentina Monetta, δήλωσε στο τελευταίο επεισόδιο του The Euro Trip ότι απέρριψε πρόσκληση να εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο για πέμπτη φορά.

Η συνέντευξη της τραγουδίστριας!

Η ίδια έχει εκπροσωπήσει τη χώρα το 2012, το 2013, το 2014 και το 2017 μαζί με τον Jimmy Wilson. Μόνο μία φορά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, όπου και τερμάτισε 24η. Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή James Rowe αν θα πήγαινε για πέμπτη φορά, απάντησε ότι:

Φέτος μου είπαν ότι “μπορείς να είσαι μέρος του διαγωνισμού”, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή να σκεφτώ τέτοιες προτάσεις. Περίμενα ότι θα είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής, όχι μέρος του διαγωνισμού. Γιατί δεν βγάζει νόημα για εμένα να λάβω μέρος σε έναν εθνικό τελικό ώστε να ξαναπάω στην Eurovision.

Valentina Monetta – The Euro Trip.

Η Valentina Monetta επίσης δήλωσε πως θα συμμετείχε ξανά αν γινόταν εσωτερική επιλογή.

Φυσικά και πρέπει να ληφθώ υπόψη ισότιμα αλλά δεν νιώθω ότι μου χρειάζεται τώρα. Μετά από τόσο καιρό από τότε που εκπροσώπησα τον Άγιο Μαρίνο στην Eurovision, δεν νομίζω ότι μου χρειάζεται να λάβω μέρος σε εθνικό τελικό. Δεν ήμουν ποτέ “ντίβα” αλλά θα ήθελα μια ειδική μεταχείριση. Ρώτησα την αποστολή αν με θέλουν ως κριτή και να είμαι μέρος της επιλογής του καλλιτέχνη, επομένως τώρα απλά στηρίζω ό,τι κάνουν. Προς το παρόν, δεν θα λάβω μέρος σε εθνικό τελικό για να πάω στην Eurovision, δεν είναι στα σχέδιά μου.

Valentina Monetta – The Euro Trip.

Τέλος, η Valentina Monetta μίλησε επίσης για τις προηγούμενες εμφανίσεις της στον διαγωνισμό, αποκαλύπτοντας την πολύ γρήγορη απόφαση της επιστροφής της το 2013. Όταν ρωτήθηκε πότε επελέγη να εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο το 2013, απάντησε πως

Σχεδόν αμέσως. Την επόμενη ημέρα μετά τον ημιτελικό, είδαμε τα αποτελέσματα και με επέλεξαν αμέσως. Είπαν ότι “θέλουμε ακόμη να δουλέψουμε μαζί σου και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καταπληκτικό. (σ.σ. και το 2014) με επέλεξαν αμέσως. Χρόνο με τον χρόνο, το συμβόλαιο ήταν ήδη έτοιμο. Απλά αποφάσισαν να πιστέψουν σε εμένα.

Valentina Monetta – The Euro Trip.

Το The Euro Trip είναι ένα podcast που μεταδίδεται από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Acast, το Apple Podcasts αλλά και το Spotify. Μπορείτε να ακολουθήσετε το The Euro Trip στο Twitter και στο Instagram.

Το Una Voce per San Marino!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, το Una Voce per San Marino θα είναι ο εθνικός τελικός για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Το “Una Voce per San Marino” ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε δύο κατηγορίες: στους ανερχόμενους και στους ήδη καταξιωμένους. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν από τους διοργανωτές του σόου, ενώ τα προκριματικά για τους ανερχόμενους θα διεξαχθούν στις 13-19 Δεκεμβρίου 2021 και στις 5-11 Ιανουαρίου 2022 στο θέατρο Titano. Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι κανονισμοί διεξαγωγής του τελικού, όπου μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Περαιτέρω επιλογές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022, χωρίς περιορισμό σε γλώσσα ή εθνικότητα για τους συμμετέχοντες. Ο μεγάλος τελικός του “Una Voce per San Marino” θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19 Φεβρουαρίου. Εκεί θα συμμετέχουν 9 ανερχόμενοι και 9 καταξιωμένοι καλλιτέχνες (σύνολο 18). Μια επιτροπή ειδικών θα είναι εκείνη που θα επιλέξει τον νικητή του σόου. 

Θα θέλατε να ξαναδείτε την Valentina Monetta στον διαγωνισμό; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!


Ο Άγιος Μαρίνος στον διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Miodio – Complice – NQ – 5 βαθμοί) 
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 3
  • Νίκες: –
  • Καλύτερη θέση: 2019 (Serhat – Say Na Na Na – 19η θέση – 77 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night – NQ – 1 βαθμός)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision!

[Πηγή άρθρου: eurovoix.com]

ΠΗΓΗ