ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Τηλεοπτικό σόου για τις auditions του Una Voce per San Marino!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα, αυτές τις μέρες διεξάγεται η δεύτερη φάση των auditions του Una Voce per San Marino! Οι Ανερχόμενοι Καλλιτέχνες διαγωνίζονται με στόχο να καταφέρουν να περάσουν στο Μεγάλο Τελικό της 19ης Φεβρουαρίου.

Χθες έγινε γνωστό ότι στις 14 Ιανουαρίου θα προβληθεί ένα τηλεοπτικό σόου, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την Ακαδημία και τις auditions. Το σόου αυτό, με τίτλο “Aspettando il Festival – Una Voce per San Marino” θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση, και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής και τις auditions γενικότερα.

Στις 11 Ιανουαρίου η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης!

Οι auditions της δεύτερης φάσης των Ανερχόμενων Καλλιτεχνών για το Una Voce per San Marino ξεκίνησαν με απόλυτη επιτυχία. Ολοκληρώνονται στις 11 Ιανουαρίου, και, όπως προαναφέραμε, στις 14 του ίδιου μήνα θα προβληθεί το ειδικό τηλεοπτικό σόου. Τα ονόματα που συμμετέχουν μπορείτε να τα δείτε εδώ. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο μέσω της πλατφόρμας TikTok, όπου δείχνει ορισμένα πλάνα από τις auditions, τον επιβλητικό χώρο του Teatro Titano, αλλά και δηλώσεις συμμετεχόντων!

Η Άρτεμις Ματαφιά στους υποψηφίους!

Ελληνικό ενδιαφέρον έχει και η δεύτερη φάση των auditions! Η Άρτεμις Ματαφιά είναι μία από τους Ανερχόμενους Καλλιτέχνες, που δήλωσε συμμετοχή στο Una Voce per San Marino. Η audition της πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, στις 16:36 ώρα Ελλάδος. Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός είχε καταθέσει πρόταση και στην ΕΡΤ, μέσω της ΑΜΚΕ “Ελλήνων Μελωδίες”. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Λευκάδα και Ναύπακτο. Έχει σπουδάσει μουσική-μονωδία δίπλα στους δασκάλους Γιώργο Παππά και Σταμάτη Μπερή, στο δημοτικό ωδείο Ζωγράφου και στο Εθνικό Ωδείο, μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα . Ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σμυρναίικο και λαϊκό-ρεμπέτικο τραγούδι, το θέατρο, και τους παραδοσιακούς χορούς στη Θεσσαλονίκη το 1996 με διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης. Σπούδασε επίσης Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, ενώ έχει διατελέσει μέλος της χορευτικής ομάδας Φοιτητικών Εστιών και Θρακικής Εστίας Θεσ/νίκης.

Η διαδικασία του Una Voce per San Marino!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί το Una Voce Per San Marino για την επιλογή τραγουδιού. Θα λάβει χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Όλοι οι καλλιτέχνες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, τους Μεγάλους και τους Ανερχόμενους. Οι Ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε μια ακαδημία στο Teatro Titano. Οι ημερομηνίες της ακαδημίας είναι 13-19 Δεκεμβρίου 2021 και στις 5-11 Ιανουαρίου 2022. Μέσω τις ακαδημίας θα διεξαχθούν τα castings για τους καλλιτέχνες αυτούς. Τον Φεβρουάριο του 2022, μια σειρά ημιτελικών και τελικών θα καθορίσει τους 9 καλλιτέχνες που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. Για τους πρώτους τρεις Ανερχόμενους καλλιτέχνες, τα χρηματικά έπαθλα θα είναι €7000, €2000 και €1000 αντίστοιχα.

Ο Μεγάλος Τελικός του Una Voce per San Marino θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στο Teatro Nuovo στην Dogana. 18 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν εκεί, 9 Ανερχόμενοι και 9 Καταξιωμένοι. Οι τελευταίοι θα λάβουν απευθείας πρόσκληση από την Media Evolution Srl. Η επιτροπή θα αποφασίσει τον μεγάλο νικητή αλλά και την δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Άγιος Μαρίνος στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Miodio – Complice – NQ – 5 βαθμοί) 
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 3
  • Καλύτερη θέση: 2019 (Serhat – Say Na Na Na – 19η θέση – 77 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night – NQ – 1 βαθμός)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision!

ΠΗΓΗ