ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Una Voce per San Marino!

Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση των auditions για το Una Voce per San Marino, τον εθνικό τελικό του Αγίου Μαρίνου για την Eurovision! Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, στις 14 Ιανουαρίου θα προβληθεί ένα τηλεοπτικό σόου, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την Ακαδημία και τις auditions. Το σόου αυτό, με τίτλο “Aspettando il Festival – Una Voce per San Marino” θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση, και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής και τις auditions γενικότερα.

Η Ακαδημία έλαβε χώρα στο Teatro Titano. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκαν 585 αιτήσεις για την Ακαδημία των Ανερχόμενων Καλλιτεχνών! Από αυτούς, οι 299 έλαβαν μέρος στις δύο φάσεις, που έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Η διαδικασία του Una Voce per San Marino!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία για την επιλογή τραγουδιού. Θα λάβει χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Όλοι οι καλλιτέχνες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, τους Μεγάλους και τους Ανερχόμενους. Οι Ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε μια ακαδημία στο Teatro Titano. Οι ημερομηνίες της ακαδημίας είναι 13-19 Δεκεμβρίου 2021 και στις 5-11 Ιανουαρίου 2022. Μέσω τις ακαδημίας θα διεξαχθούν τα castings για τους καλλιτέχνες αυτούς. Τον Φεβρουάριο του 2022, μια σειρά ημιτελικών και τελικών θα καθορίσει τους 9 καλλιτέχνες που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. Για τους πρώτους τρεις Ανερχόμενους καλλιτέχνες, τα χρηματικά έπαθλα θα είναι €7000, €2000 και €1000 αντίστοιχα.

Ο Μεγάλος Τελικός του Una Voce per San Marino θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στο Teatro Nuovo στην Dogana. 18 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν εκεί, 9 Ανερχόμενοι και 9 Καταξιωμένοι. Οι τελευταίοι θα λάβουν απευθείας πρόσκληση από την Media Evolution Srl. Η επιτροπή θα αποφασίσει τον μεγάλο νικητή αλλά και την δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Άγιος Μαρίνος στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2008 (Miodio – Complice – NQ – 5 βαθμοί) 
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 3
  • Καλύτερη θέση: 2019 (Serhat – Say Na Na Na – 19η θέση – 77 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit Of The Night – NQ – 1 βαθμός)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στην Eurovision!

[Πηγή άρθρου: eurovoix.com]

ΠΗΓΗ