ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ .. Το Θέατρο της Αρχαίας Κρομμυώνας επισκέφτηκε η κυρία Αθηνά Κόρκα

Με τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κύριο Γιώργο Γκιώνη, τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, το Πρόεδρο του Δ.Σ της Κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων κύριο Αρη Κωσταντή  & τον Πρόεδρο της κίνησης πολιτών “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, κυρία Αθηνά Κόρκα.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

“Είχα τη χαρά να υποδεχθώ μαζί με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας τον πρόεδρο του Διαζώματος Σταύρο Μπένο καθώς και μέλη αυτής της πρωτοβουλίας, με τους οποίους συμμετείχα σε ευρεία σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων  &Σικυωνίων

Συζητήσαμε σημαντικά θέματα πολιτισμού για την Κορινθία και πιο συγκεκριμένα για:

– Την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Κρομμυώνας στους Αγίου Θεοδώρους με μελέτη που θα εκπονηθεί από το “Διάζωμα” ώστε η ανάδειξη και η συντήρηση του έργου να ενταχθεί στα έργα ΕΣΠΑ.

– Την δημιουργία και επίσπευση μελετών για το αρχαίο θέατρο Σικυώνας, με τις αντίστοιχες εγκρίσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να υπάρξουν ώριμες μελέτες μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Στόχος μας είναι να ενταχθεί η ανάδειξη αυτού του σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού μνημείου στα έργα αυτής της περιόδου.

Συνεχίζουμε δυναμικά για την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου μας.”

Plugin Kapsule Corp